SVAR PÅ FRÅGESTUNDEN DEL 3

Har konståkning alltid varit en självklarhet för dej eller har du någon gång tvivlat på om du vill göra något annat?Nej jag tror alltid att det har varit ganska självklart att det är detta jag vill göra. Spelade ju handboll och fotboll för några år sedan och även om jag fortfarande älskar båda sporterna så var det nog inte riktigt min grej. Trivs mycket bättre som supporter.

Har du några hår/skönhetstips som du kan dela med sig av? Gaaah, suger på sånt här men okej. Tvätta inte håret för ofta och använd värmeskydd när du lockar/plattar det så att det inte slits. Smörj in kroppen efter du duschat och använd ansiktsvatten. Det är väl typ detta jag brukar göra, ganska vanliga saker men det funkar för mig.

Ska du ha nya program nästa år? Isf vilket och vad ska du ha för tema på programmet? Japp, ska ha nytt långprogram och där åker jag till Pirates of the Caribbean.
 
Bra kompisar som inte bor i Tibro? Pernilla och Myrtel frå Malmö, Mikaela från Örebro, sen massa andra konståkare från landet såklart.
 
Pratar ni mycket konståknng hemma? Ja det blir ju en hel del!
 
Bästa tipset för att komma runt i dubbelhoppen? - Kan verkligen inte svara på sånt här i.o.m att jag aldrig haft några problem med detta. Men träna på och lyssna verkligen på vad din tränare säger.
 
Jag ska tävla klubbtävlingar för första gången till höst, vad ska man göra för att inte vara nervös? och hur får man höga programkomponenter? - Ta inte det hela så allvarligt och spela ut till din musik.
 
Vilken tid kom du in på cooper testet? Den senaste gången sprang jag på 12.18, men det bästa jag sprungit på är 11.56 vilket jag gjorde gången innan det. Jag springar alltså det långa coopertestet som är 3 km, inte det korta som är 2 km.
 
När landade du din första 2axel, 2lutz och 3salkow? - Dubbellutz när jag var 9, dubbelaxel när jag var 13 och trippelsalchow när jag var 13.
 
Bästa minnet med dina tjejkompisar? - Det var nog mitt och Thereses pyjamasparty när vi hade fyllt år, det var så mysigt och roligt.

Vad tycker du om dina klasskompisar? - Överlag gillar jag dom, sen är det klart att man tycker bättre om vissa och sämre om vissa.
 
Vad har du för planer i sommar? Maaaassa läger, bl.a i Chicago. Sen lite sol, lite bad, lite mys.

Kan du berätta om dina närmaste vänner någon gång? - Har själv tänkt på att göra detta, så någon gång inom en snar framtid kommer det att komma upp ett sånt inlägg här.

Vem är den snyggaste killen på din skola? - Åh jag vet inte!

Hur gammal var du när du började konståkning och vad var det som fick dig att börja? Jag var 3 år när jag började skridskoskolan och anledningen var väl mamma, haha!

Värsta och sämsta köpet(kläder)? - Värsta är en stickad tröja/klänning som jag köpte för några år sedan, tycker egentligen att den är jättefin men inte alls på mig. Så har inte använt den en enda gång. Bästa är väl mina dr.Denim jeans som jag använder jämt och ständigt.

FÖRLÅT

Har varit på läger denna veckan vilket jag kommer vara nästa och nästnästa vecka också. Men imorgon tänkte jag göra lite tidsinställda inlägg så att det inte blir helt tomt här på bloggen undertiden. Sov gott!

MIN MIDSOMMARAFTON/DAG

På midsommarafton tog jag moppen till Amanda så åkte vi och plockade blommor. Av dem gjorde vi kransar. Sedan åkte jag hem och bakade tårta innan mormor och en del av kusinerna kom och åt lunch. Efter det åkte jag till Matilda där jag var till ungefär tolv. Åt helt sjukt mycket, men det var superroligt! Somnade direkt när jag kom hem och sov till elva följande morgon. Resten av dagen spenderades i sängen framför oth. Vid sju-tiden kom ett par kompisar till familjen och grillade, jättetrevligt verkligen. En liten update om hur min midsommarafton/dag såg ut.

GÅRDAGEN

På förmiddagen var jag och tränade i Skara. När jag kom hem la jag mig i solen i någon timme. Sen tog jag moppen till Amanda och därifrån åkte vi till hennes sommarstuga där vi åt jordgubbar och grillade marchmallows, badade och hade det allmänt mysigt. En bra dag!

SENASTE DAGARNA

Ätit jordgubbar med mjölk, tältat och grillat med fina vänner, tagit körkort, ätit pizza och badat i Örlen, städat rummet, börjat på en ny serie, skrattat, myst. Fina dagar!

SVAR PÅ FRÅGESTUNDEN DEL 2

Vänner/ familj? - Att umgås med? Isåfall vänner. (tycker om att vara med familjen också dock)
Mjukis/jeans? - Båda, men jeans tror jag. Det funkar alltid liksom.
Fanta/cola? - COLA!!!
Chips/godis? - Godis lätt!
Stad/liten by? - Stad
Pojkvän/vänner? - Haha, har ju ingen pojkvän så det blir vänner.
Skola/konståkning? - Konståkning
Mamma/pappa? - Detta kan du ju inte tvinga mig att välja mellan.
Syster/bror? - Inte detta heller.
Converse/ballerina? - Converse alla gånger!
Bikini/baddräkt? - Bikini.
Hm/hollister? - Hollister.
Killkompisar/tjejkompisar? - Tjejer.
Lång/kort hår? - Lååååångt. Tycker dock att kort är jättefint på vissa!
Tatuering/piercing? - Tatuering.
 
Snyggaste killen i 8:an?Olle Burman.
 
Din favorit serie? - Gossip girl & New girl
 
Tränar du ofta hemma? - Varje dag gör jag lite styrka och rörlighet själv, sen är det klart att jag går ut och springer eller tränar själv ibland när jag har lust.
 
Vad använder du för smink? - Till vardags brukar jag bara fylla i ögonbrynen och ta mascara.
 
Tar du många bilder med en systemkamera? - Ja, det brukar jag göra!
 
 Brukar du redigera dina bilder, vilken sida/app använder du då? - Jag redigerar alltid mina bilder och då använder jag mig av picmonkey.com, pixlr.com, eller programmet Photoscape.
 
Favorit färg? - Vitt och korallrosa! 
 
Bild på dina skolavslutningskläder? - Ska bli ↓ Ni har redan fått se denna bilden men den visar bäst hur jag såg ut.
 Favorit fredagsmys? - Menar du typ chips och sånt? Isåfall Pringles. 
 
Gillar du lakrits? - Nej, hatar lakrits!
 
Vilka är dina närmsta kompisar? - Mina allra närmsta vänner är Amanda, Lina, Matilda, Therese, Johanna och Ida. Sedan är ju Cajsa, Ebba och Julia nära också! Gillar inte att rangordna mina kompisar på det här viset, alla är underbara på sitt sätt och går egentligen inte att jämföra med varandra. Även vissa i konståkningen står man ju jättenära!

SVAR PÅ FRÅGESTUNDEN DEL 1

Hur lång är du? - Jag är ca 175 cm.
 
Hur gammal är du? - 15 år. 
 
Har du tänkt på att bli modell? - Det är klart att jag har tänkt på det, men jag vet inte riktigt om det är något för mig. Trivs betydligt bättre bakom kameran! 
 
Vilka trippelhopp har du klarat? - Trippelsalchow, trippeltoeloop & trippelögel.
 
Vem är den snyggaste killen i 9an? - Haha, Hugo Ottosson.
 
Åker du konståkning? - Jupp.
 
Kan du inte skriva lite om hur din sommar kommer att se ut, vilka läger du ska åka på, hur länge, vilka tränare osv? - Absolut! Om en vecka börjar Lidköpings-lägret där jag kommer vara i tre veckor, då tränar mest för mina vanliga tränare. En vecka efter att det är slut åker jag, Victoria och Olivia till Chicago i drygt två veckor och tränar för Alexander Vedenin. Sen några dagar efter att vi kommit hem är det ännu ett läger för Alexander som följer med till Sverige, det håller på i 2 veckor.
 
Vem är din koreograf och väljer han/hon din musik eller väljer du den själv? - Mitt kortprogram har mina tränare gjort och där är det de som har valt musik, självklart så frågar dom ju mig vad jag tycker och så. Katarina Lindgren har gjort mitt långprogram. I långa så har jag själv kommit med förslaget om musiken, men min tränare har klippt den. 
 
 Vem syr dina klänningar och hur mycket kostar dom ungefär? - I år syr Kimberly min kortprogramsklänning, det är hon som brukar sy mina klänningar. Långprogramsklänningen syr en kvinna från Helsingborg. Priset? Om man räknar med tyg, stenar samt att sy upp klänningen så blir det några tusen kronor, kan inte säga exakt då det är lite olika från gång till gång.
 
Hur många läsare har du ungefär per dag? - Det brukar aldrig bli under 50 st, men sedan kan det variera. Som mest brukar det bli ca 100 st.
 
Fick du så mycket läsare som du har idag direkt eller hur mycket har du fått jobba upp det? - Jag har nog fått jobba upp det, statistiken har stigit mycket bara den sista månaden. Det är självklart roligt att ha många läsare, men i grund och botten så bloggar jag för min egen skull.
 
Hur mycket pengar lägger du mer på shopping per månad? - Det är jätteolika! ibland köpeer jag ingenting på flera månader, och ibland blir det mer shopping. Just nu sparar jag pengar till Chicago så köper i princip ingenting.
 
Betalar dina föräldrar allt inom konståkningen till dej eller står du för någonting själv? - Nej, de betalar allt och det är jag så tacksam för!

LITE BLOMMOR

 

SISTA CHANSEN

Ställ frågor på frågestunden nu!! Svarar imorgon eller på måndag. Godnatt

MATCHA MIN KLÄNNING: VARDAG

 
 
Daily
 

SKOLAVSLUTNING

Jag tycker om min klass väldigt mycket. Kommer ihåg när jag fick hem brevet där klasslistan låg i i femman. Jag grät för att jag trodde att den skulle bli så dålig. När vi började sexan var jag fortfarande skeptisk till den, men ju mer jag lärde känna alla insåg jag att den trots allt var väldigt bra. Nu är vi nästan som en familj, haha! På den sista bilden är det vackra Lina som står bredvid mig, hon är så bra och jag är så glad att jag har henne!

BÄSTA. SERIEN. NÅGONSIN

Har sett om alla 6 säsonger två gånger nu. Det är verkligen den bästa serien som någonsin gjorts, kommer aldrig tröttna, och slutet är så underbart! Har säkert sett sista avsnittet 10 gånger, så så fint.

MUMMA

STOCKHOLM SHOPPING DEL 2

Hann fota det sista idag också! Jättefula bilder men knäppte bara några snabba.
Hollister - 430 kr
Gina tricot - kommer inte ihåg priset men någonstans mellan 100-150 kr.

STOCKHOLM SHOPPING DEL 1

 
Salt - 99 kr (!)
Zara - 399 kr
Någon av dessa klänningar ska jag ha på skolavslutningen, tror dock att det blir den korallrosa långklänningen, som förresten inte har fått någon rättvisa på bilderna!
 

INTE LÅNGT KVAR NU!

STOCKHOLM DAG 2

Vi började med att äta en supergod och superonyttig frukost, sedan tog vi tunnelbanan in till stan och shoppade. Jag hittade en till skolavslutningsklänning, men jag vet fortfarande inte om jag ska ha den eller den andra. Vi åt lunch i gallerian och tog en supergod fika. Sedan gick vi på bio. Vi såg After Earth som hade premiär igår, svinbra film! Efter det åkte vi hem igen, åt hamburgare, och sedan ner till sjön igen för ett kvällsdopp. Vi blev kvar ett bra tag där, tog bilder och flummade och sånt. Nu ska vi sova, imorgon går tåget hem igen. Det har verkligen varit mysiga dagar här i huvudstaden!

STOCKHOLM DAG 1

På förmiddagen åkte vi till Erikdalsbadet där vi solade och badade. Sedan åkte vi direkt till stan där vi var resten av dagen. Jag hittade bl.a äntligen en skolavslutningsklänning. Vi hade ju även en himla tur med vädret, hur varmt som helst! Åt gjorde vi också, i massor! Lunchen bestod av thaimat, lite senare blev det fika och innan vi begav oss hemmåt åt vi glass på Frozen yogurt favtory. Sen när vi kom hem åt vi supergott grillat, sedan körde vi ett träningspass och badade i någon sjö. Och nu har vi precis gjort en spontan kladdkaka som vi ska käka innan det är sovdags. Imorgon blir en minst lika fullspäckad dag!

FÖRMIDDAGSHÄNG PÅ TAKET

Har suttit och solat på taket en stund nu och förhoppningsvis fått lite färg! Nu måste jag dock packa för direkt efter träningen idag sticker jag, Victoria och Amanda till huvudstaden där vi stannar tills på söndag. Ska bli supermysigt!

Ps. Glöm inte att ställa frågor på frågestunden, har fått en hel del men ju fler desto bättre!

ANG. MITT KÖRKORT

Det går hyfsat bra. Ska övningsköra i Skövde om några timmar sen är det bara 2 mer tillfällen jag ska övningsköra innan jag ska skriva upp. Längtar så mycket till jag får mitt körkort, vilken frihet det kommer bli!

VOLLEYBOLL

Har haft friluftsdag i skolan idag, spelade volleyboll så var nere vid örlenbadet till halv ett typ. Själva volleybollen gick åt skogen, vi förlorade typ alla matcher. Men jag, Lina och Amanda vann tipspromenaden som man gick så vi var ganska grymma ändå. Så lite roligt var det allt. Har dock varit lite deppig idag och får inte bort det,tyvärr. Egentligen inget jag borde vara ledsen över alls men det sitter ändå där som en klump i magen. Om man ska dra någon fördel av det hela så kommer jag springa som fan på coopertestet på träningen, får alltid sån motivation att pressa mig längre om jag är ledsen eller arg, konstigt haha? Ska i alla fall vila lite nu, vi hörs!
Hit kan väl någon ta mig? Både solbränd och lycklig, det är så det ska va!

FRÅGESTUND

Kom igen nu människor! Hoppas att ni ställer mycket frågor för annars blir det så pinsamt, hejaheja!

MUMMA!

Gjorde havregrynsgröt med äpple och skar upp lite frukt förut.

WEEKEND

Haft en så rolig helg verkligen. I fredags så sov jag och Amanda hos Lina. Vi åkte inlines och sen var vi ett gäng som spelade brännboll, insåg hur dålig jag faktiskt är men det var kul ändå! Sen igår så tränade jag först på is i Skara, och sedan skyndade jag mig hem där en stor del av släkten väntade. Vi firade världens bästa syster som har fyllt år, det var så roligt att träffa alla igen! Sen körde jag lite moppe också. Idag så var jag först och spelade golf (hör&häpna!). Det var riktigt kul faktiskt. Sen har jag skrivit rent en svenskainlämning och kollat på New girl resten av dagen, gosigt! Nu ska jag sova, kram på er.

2 instagrambilder från helgen. Sötnötkussen Sara och min kära mopedo.